ואהבת את ה‘ אלוקיך
- עורך הרב ציון סויסה
- Aug 24, 2017
- 2 min read
השבת / הפרשה – בזוהר - ואתחנן רס"ז ע"א
ואהבת את ה‘ אלוקיך. רבי יוסי פתח ועתה מה לי פה נאם ה‘ כי לוקח עמי חינם... בא וראה אהבת הקב“ה את ישראל, אעפ“י שחטאיהם גרמו להסתלק מהם והתפזרו בין העמים, הוא תובע העלבון שלהם. ובא ראה, בשעה שישראל שרו בארצם, הקב“ה השתעשע בגנו, וקרב אצל ישראל ושמע קולם והשתבח בהם.
כיון שגרמו עוונותיהם ונ

גלו ישראל מארץ הקודש, הקב“ה לא נכנס בגנו ולא משתעשע בו, ולא עוד אלא שהוא צווח ואומר ועתה מה לי פה נאם ה‘, וכתוב שם פה אשב כי אוותיה, כי לוקח עמי חינם, כמו שאתה אומר חינם נמכרתם.
ומאותו יום שנגלו ישראל מארצם, לא נמצאת שמחה לפני הקב“ה. זה הוא שכתוב אלביש שמים קדרות ושק אשים כסותם. וכל זה מפני האהבה שלהם שאוהב אותם הקב“ה, כמו שאתה אומר אהבתי אתכם אמר ה‘, ואהבת את ה‘ אלוקיך. ואהבת, שצריך בן אדם להתקשר בו באהבה עליונה שכל עבודה שצריך בן אדם לעבוד לקב“ה, שיעבוד באהבה, שאין לך עבודה כמו אהבת הקב“ה. רבי אבא אמר אלו דברים שעשר דיברות התורה כאן נכללים.
ובא ראה, אין לך דבר בחביבות לפני הקב“ה, כמי שאוהב אותו כיאות, ומה הוא, כמו שכתוב בכל לבבך, בכל, מה מלמד, בלבבך היה צריך לו, בנפשך במאדך. מהו בכל לבבך. אלא להכליל שני לבבות, אחד טוב ואחד רע, בכל נפשך בין טוב ובין רע, בכל מאדך, זה לא בא לדרשה. אמר רבי אלעזר, ואפילו זה לדרשה הוא. מה הטעם בין שנפל לו ממון מירושה או מצד אחר, או בין שהוא הרוויח אותו, וע“כ כתוב בכל מאדך.
פתגם השבוע – החזון איש – פתגמים נבחרים – התפילה
הלימוד והתפילה קשורים זה בזה: עמל הלימוד עוזר לאור התפילה והתפילה עוזרת את הלימוד; תפילה בבחינת ”קבע“ מרחיקה את הלימוד, והלימוד בעצלתיים מונע תפילה.
コメント